Ejtőernyős klub

Ki ne ismerné, ha máshonnan nem álmából a zuhanás élményét?
Sokunkat ámulatba ejtett már ez az élmény, mégtöbbünk talán csak vágyszinten ismeri.

Akik a vidámparkok szédítő, pörgő, több G-vel ható élményeit kergetik azok tudhatják, hogy micsoda erő és adrenalin löket egy-egy ilyen pár percig tartó őrület.

 

Aki a sebességet keresi, éli, kutatja az is hasonló dinamikákat hajszol, ámbár össze sem hasonlítható a szabadesés, a levegő közegében tett zuhanásélmény azzal, amit épített szerkezetekbe zárva tapasztalhatunk meg.

 

A leggyorsabbnak kikiáltott Bugatti Chiron jelenleg 6,5 másodperc alatt gyorsul 200-ra, de hogy ezt birtokolhassuk megfelelő aszfaltminőségre és kb.850millió forintra van szükségünk.
Európában a legvadabb vidámpark 135km/h-t produkál és maximum 4,5G-nyomással passzíroztathatjuk magunkat a székbe.
Minden fentebb említett adrenalin pezsgés élvezete megkívánja, hogy egy fémszerkezetbe 4ponton rögzítve zárjuk magunkat.

 

Ha ennél többre, áthatóbbra, rémisztőbbre, szabadabbra vágyunk fel kell szállnunk egy helikopterrel, vagy kisrepülővel és egy gyakorlott tandempilóta, azaz egy profi ugró ölében tehetünk szert az élményre.
Szabadon, egy ejtőernyős felszereléssel a hátunkon, 10-12mp alatt gyorsul kétszázra a testünk.
Ha 4000m-ről zuhanunk majd egy perces élményt kapunk ebben a légies, semmihez sem hasonlítható közegben, mielőtt 1500m szintfeletti magasságnál tandem pilótánk ernyőt bont felettünk.
Majd egy perc.

 

Ahogy Pilinszky János sorai szólnak:

végül is milyen lesz, milyen lesz
e nyitott szárnyú emelkedő zuhanás,
visszahullás a fókusz lángoló
közös fészkébe? – nem tudom,
és mégis, hogyha valamit tudok,
hát ezt tudom, e forró folyosót,
e nyílegyenes labirintust, melyben
mind tömöttebb és mind tömöttebb
és egyre szabadabb a tény, hogy röpülünk.

Amit itt ezen az oldalon mutatni tudunk neked magunkból vajmi keveset ad vissza a megéléseinkből, mégis amolyan vizuális ujjlenyomata a már véghezvitt elképzeléseinknek, mementó nekünk, térkép neked.

 

Saját tapasztalatunk és a nagyszámok törvénye amire hivatkozunk, amikor azt állítjuk, hogy ha egyszer kipróbáltad meghatározó élmény lesz az életedben a levegőben eltöltött idő. Vágyni fogod az újbóli megtapasztalását, éhes leszel ismét ennek a nagy erejű most-élménynek a pótolhatatlanságára, pedig ekkor még csak másra hagyatkozva, utasként élhetted át.

 

Azoknak, akiket megbabonázott a zuhanás élménye, pont úgy ahogy minket is, szeretnénk segítséget nyújtani, hogy kiképezzék magukat és ejtőernyőssé váljanak.

 

Missziónk, hogy ne csak a képzést, de egy közösséget formáló véget nem érő tanulási lehetőséget biztosítsunk azoknak, akik érzik a késztetést a többre, jobbra, akik mennének előre, akik nyújtózkodnának magasabbra.

 

Jelentsen ez egyre koncentráltabb testtudatot, ugrások számát, elképesztő helyszíneket, gyorsaságot, alakzatokként együtt mozgó csapatmunkát a levegőben, mi arra készülünk, hogy minden igényhez igazítva biztosíthassuk a hozzánk fordulóknak a fejlődés lehetőségét.

 

A gyorsított szabadesés képzés, azaz Accelerated Free Fall (AFF) az első lépcső ahhoz, hogy a repülés élményét magad tapasztald meg. Ez a koncentrált, egyénre szabott oktatás a legmodernebb kiképzési módszer.

9 szinten kísérik végig oktatói az intenzív gyakorlati tanulás során a legmodernebb tanuló felszereléssel felszerelt növendéket, majd segítik a további minősítések megszerzéséig.

 

A világszinten elfogadott tanfolyam során az elméleti képzés mellett természetesen a felszerelés ismeretét, az ejtőernyő hajtogatását, kupolakezelési technikákat ismer meg a növendék, majd stabil zuhanó testhelyzet mellett magasságtudat és biztos nyitási képesség elsajátítása a cél. A képzés lényege az intenzív gyakorlati tanulás.

 

A képzést körülbelül egy hét leforgása alatt lehet teljesíteni ideális körülmények között. 30 óra elméleti oktatáshoz 7 napnyi repülőtéri gyakorlati oktatást biztosítunk. Sikeres vizsga esetén önálló ejtőernyős ugrást hajthat végre a tanuló.

Csapatunk
team_image

KRÓNER ZSOLTI

Öreg rókánk
BemutatkozásBemutatkozás
team_image

SZABÓ NÁNDI

Cégünk motorja
BemutatkozásBemutatkozás
Képzéseink, áraink
  • AFF Képzés
  • 639.000.-/
  • Elméleti képzés , előkészítés
    Szélcsatorna oktatás
    Ugrások két oktatóval
    Ugrások egy oktatóval
  • RészletekRészletek
  • Szélcsatorna képzés
  • 60.000.-/
  • A képzés során gyakorlott oktató segítségével ismerheted meg a levegő közegét és a benne elfoglalt pozíciódat.
  • RészletekRészletek
  • Kupolakezelő képzés
  • 30.000.-/
  • Előrehaladásod feltétele, de saját igényed is ez a kurzus.
  • RészletekRészletek
Felszereléseink
Szervezett útjaink
Jelentkezés
Név:*
E-mail:*
Telefonszán:
-
Üzenet:
Melyik képzésről kérsz információt?

*Kötelező mezők